понеделник, 31 май 2010 г.

Да пътуваш с България Ер...

 „За 2008 г. и 2009 г. "България ер" е лидер на авиационния пазар в страната по брой превозени пътници с около една трета от трафика.”
                                                                                                                                  България Ер

Не знам защо хората предпочитат да пътуват с България Ер – от любов и вярност към българското или от липса на друга алтернатива. По скоро заради второто.

Общо 10 пъти съм пътувал с българския авиопревозвач. На всичките 10 направени резервации им беше променен часът на излитане преди датата на полета. На 2 пътувания – беше променен и денят на излитане.

Най-лошото е, че на последното пътуване смениха номера на полета и часът на излитане без да ме уведомят по телефон или електронна поща. Разликата беше под половин час, но факт е, че не ме бяха предупредили.

И тъй като вече човек не може да бъде сигурен дали ще намери самолета си, когато пристигне на летището, е хубаво да се обажда предварително и да пита. Ето последния разговор с кол центъра на БГ ЕР.

-         Здравейте, искам да ви попитам има ли промяна на полета Бургас – София, през Варна, утре сутринта?
-         Да, има! Пуснали са два полета. Вие ще пътувате с този, който е директно за София. Часът на излитане е същият – 5.00 ч.
-         Добре, въпреки, че не бях уведомен предварително, това ме устройва повече. В колко ще кацнем в София.
-         В 6.30!
-         Ще пътувам час и половина до София?!?
-         Ами да, може да спира някъде. Примерно във Варна.
-         ...?!? Полетът не беше ли директен?
-         Вижте господине, и двата полета имат един и същи номер. Това мога да ви кажа!

Време е промените в България Ер да настъпят с по-бързи темпове и да се откъснат от миналото си на монополен играч. Иначе скоро може да няма най-голям пазарен дял в страната.

Снимка: sxc.hu/

3 коментара:

 1. А аз мисля да си купувам билет от тях за Бургас. Нямам думи, разубеди ме!

  ОтговорИзтриване
 2. Нели Дичева1 юни 2010 г., 13:54 ч.

  не знам дали знаеш как им е алтернативното име на тия тъпаци от България Еър - 1. Национален прецаквач или 2. Мизеър. Аз се разправям с тях вече 2 години,подала съм доста жалби за клиенското (не)обслужване, което предлагат, а Комисията за защита на потребителите ги преследва и не може да ги глоби, явно собственице им от ТИМ са недосегаеми.
  Освен това ако натрупаш мили и имаш право на безплатен билет - забрави да си ко ползваш в този живот, ще направят всичко възмойно, за да те откажат

  ОтговорИзтриване
 3. STOIL GEORGIEV-saprugata mi pretarpia sarde4na operazia[ ne planovo],a triabva6e dase zakara vnukat ni do BELGIA za6toto zapo4va6e u-6te.biletite biaha vzeti 8 meseza predvaritelno.PREDLOGIHA NI DA SI PRODADEM BILETITE NA ZENATA NA ZAKUPUVANETO IM I DA SI KUPIM NOVI ZA SA6TIAT POLET I SA6TOTO MIASTO NO NA NOVA MNOGO PO VISOKA ZENA-2PATI]4ESTNO LI E TOVA SPRIAMO REDOVNI PATNIZI NA AVIOPREVOZVA4A/

  ОтговорИзтриване