неделя, 9 януари 2011 г.

Селекция от линкове

Цената на еврото - статия от Капитал за 17-я член на Еврозоната. Ако трябва да обобщим с едно изречение: Естония плати скъпо за влизането си в еврозоната. По-скъпо би било само да остане извън нея.

Вашите пари - икономическите новини по БНТот 6 декември 2010 г., БНТ стартира слот Икономически новини, който се излъчва в 22:30 часа от понеделник до четвъртък в рамките на По света и у нас

"Орбанизацията" на Унгария - отново за авторитарните действията на страната поела председателството на ЕС.  Един интересен цитат отпреди 11 години на премиера Орбан излезе наяве (тогава също е бил начело на страната): "не Унгария трябва да се адаптира към ЕС, а ЕС трябва да се адаптира към Унгария".


Фейсбук се готви да излезе на борсата, цената му се определя на 50 млрд. долара - дали това не е следващия интернет балон обаче? През август миналата година “Фейсбук” бе оценена на 27 милиарда долара, а сега вече е 50 милиарда - макар да е компания с приходи от 2 милиарда долара и пренебрежимо малка печалба. Ако “Дженеръл Илектрик”, чиито приходи миналата година достигнаха 150 милиарда долара, се оценява със същия коефициент въз основа на приходите, цената й би скочила до 3,75 трилиона долара, вместо сегашните 200 милиарда. Сега за “Фейсбук” се смята, че струва повече от “Тайм Уорнър”, “Дюпон” или съперника на “Голдмън Сакс” - “Морган Стенли”. Още тук.Няма коментари:

Публикуване на коментар