понеделник, 22 октомври 2012 г.

Добра новина за българския туризъм

"В средата на 2012 г. най-голямо ниво на заетост на легловия фонд в хотели и подобни заведения сред държавите-членки на ЕС е отчетен в България - близо 90 на сто заетост на местата за преспиване. Това сочат данни от изследване на Евростат за нивото на заетост на хотелската база в ЕС през юни 2012 г., цитирани от БТА."

Добрата новина по-горе носи след себе си повече приходи за страната, но и означава много добра ефективност - тоест всичко построено (хотели и подобни заведения) се използва на почти пълен капацитет.
Ако статистиката е вярна, това означава, че на практика твърденията, че има прекалено много хотели по нашето черноморие, които остават празни, не е вярна. 

Сега остава да се подобри качеството на услугата (да бъдат привлечени по-заможни туристи) и да се увеличи заетостта и през зимните месеци, когато много хотели край морето затварят.

1 коментар:

  1. Добрата новина по-горе носи след себе си повече приходи за страната, но и означава много добра ефективност - тоест всичко построено (хотели и подобни заведения) се използва на почти пълен капацитет.


    Хотели Цигов Чарк

    ОтговорИзтриване